bursa de marfa Fii pe piata!     Selectie rapida
Tip anunt
Categorie

Cautare

Pagina principala Home

Cont nou Creare cont nou

Publicare anunt nou Adaugă cerere/ofertă

Business Directory Business Directory


Clasificarea Activităţilor din Economia Naţională Coduri CAEN

Clasificarea produselor si serviciilor asociate activitatilor Coduri CPSA


                                            

Conectare
 Utilizator  
 Parola  
Pastraza-ma logat    

Am uitat parola!
Inregistrare utilizator nou

Curs valutar
 2021-07-28
EURO Trend EURO 4.9197 [grafic]
USD Trend USD 4.1624 [grafic]Articles about information and technology

Home  |  De ce bursademarfa.ro?  |  Adaugă cerere/ofertă  |  Contact

Cursul la care vom plăti accizele în 2013 – 4,5223 lei, cu 5,2% mai mare


   Accizele pentru ţigări, combustibili, alcool şi altele se vor plăti anul viitor la un curs euro de 4,5223 lei, cu 5,2% (22,22 bani) mai mare decât în anul precedent. Acesta este cursul anunţat azi de către Banca Centrală Europeană (BCE), curs care se ia ca referinţă pentru accizele de anul viitor, şi nu cel publicat azi de către BNR.

Astfel, cursul anunţat de BCE este cu 0,34 bani (0,1%) mai mare decât cursul oficial anunţat la ora 13:00 de către BNR. Diferenţa dintre cursul BCE şi cel al BNR este ora la care se culeg cotaţiile din piaţă, 15:15 (ora României) - BCE, respectiv 12:45 - BNR.

În ciuda unui debut nefavorabil pe piaţa valutară în această dimineaţă, moneda naţională a recuperat teren treptat în faţa euro, astfel că la cursul BNR euro a fost cotat la 4,5178 lei, cu 1,53 bani (0,34%) sub cursul anunţat vineri. Acesta este un semnal important pentru cursul la care se vor calcula accizele anul viitor, curs ce va fi calculat şi publicat azi de către Banca Centrală Europeană (BCE).

Totodată, BNR a anunţat un curs de referinţă în scădere şi pentru dolarul american, de 3,4999 lei, în coborâre cu 0,30 bani.

\"În piaţă s-a simţit că cei de la BNR au vândut pentru a ajuta leul, acum a luat o pauză şi probabil vor vinde şi în momentul la care BCE va stabili cursul la care se vor calcula accizele. Oricât ar vinde şi atunci, cursul va fi cu circa 5% mai mare decât cel de anul trecut\", a declarat un dealer pentru Capital.

ursul de astăzi va fi cel la care se vor calcula accizele pentru anul 2013. În această dimineață, cursul euro se situa la aproape 4,54 de lei, în creștere față de nivelul de vineri.

Asta înseamna vești proaste pentru fumători și pentru posesorii de mașini: la anul accizele pentru carburanți și pentru țigări se vor calcula la un curs mai mare decât cel de anul acesta.

Anul trecut, cursul la care s-au calculat accizele pentru 2012 a fost de 4,3001 lei/euro.
 
  Sursa: http://www.capital.ro